NORMATIVA SOBRE ARRENDAMENT DE VEHICLES DE TRANSPORT AMB CONDUCTOR (VTC)

Anul•lada la normativa que impedia transmetre autoritzacions de VTC abans de 2 anys i obligava a comunicar les dades de cada servei abans d’efectuar-lo

NORMATIVA SOBRE ARRENDAMENT DE VEHICLES DE TRANSPORT AMB CONDUCTOR (VTC)

 

El Tribunal Suprem, estimant els recursos interposats per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), ha declarat nuls dos punts de la normativa aprovada el 2017 sobre explotació de les autoritzacions d’arrendaments de vehicles de transport amb conductor (VTC):

  • La impossibilitat de transmetre autoritzacions de VTC abans que transcorrin 2 anys des que es van expedir.

S’ha considerat que no existeix una raó d’interès general que justifiqui la necessitat que transcorri aquest període. La normativa pretenia intervenir el mercat del transport amb la finalitat de limitar l’increment de l’oferta, cosa que és contrària a les lleis que garanteixen la unitat de mercat, ja que no suposa un límit al lliure establiment i a la lliure circulació.

  • L’exigència als titulars d’autoritzacions de VTC de comunicar via telemàtica a l’administració les dades de cada servei abans d’efectuar-lo.

 

Aquesta comunicació de les dades de cada servei, incloent el punt d’origen i de destí, permet exercir un control sobre els desplaçaments i el radi d’acció dels vehicles i, des d’aquesta perspectiva, la comunicació imposada serveix al fi perseguit però resulta desproporcionada, ja que les dades de les quals s’exigeix la remissió van més enllà del que és necessari i existeixen altres mesures menys restrictives o distorsionadores i amb menys incidència en l’esfera dels usuaris afectats.

 

Si us sentiu perjudicat i esteu disconforme amb una actuació administrativa, els nostres professionals us poden assessorar en defensa dels vostres drets.

 

 

 


Doneu-La nostra Newsletter